maanantai 29. heinäkuuta 2013

Tiedän, mä jankutan. Mutta syökää Köpiksessä.



Kööpenhamina. New Yorkin ohella ihan parhaita kaupunkeja.  Aina kun sieltä tulee takaisin, farkut kiristää tai levikset repee hih. Tiedän, olin siellä juuri heinäkuussa.




Siksipä kokosin muutaman kivan ruokavinkin. Katso tuolta:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/246187-ruokavinkit-matkalle-kay-naissa-koopenhaminassa

Terkut Balatonnilta, viimeistä viikkoa viedään. 


tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kyllä voi juoda siideriä ruokajuomana


 Kaikille on selvää duunini ja vapaa-aikanikin puolesta että liputan oluen puolesta ruokajuomana (älkää ymmärtää väärin, unkarilaisena rakastan myös viiniä). Nyt olen kuitenkin huomannut että oluen viereen on kavalasti kirinyt myös kuiva, omenainen siideri.



Nyt kun olen lomalla landella Balatonilla, en ehdi koko crazyfamilyhulinalta laitella tänne uusia reseptejä, niitä tulee sitten elokuussa. Siksi linkitän tähän Siideri ruuassa-julistukseni käytännön vinkkeineen.

 http://aromilehti.fi/blogi/2013/07/ruokajuomaksi-siideria-kiitos/

Ps. Kuva IHANA Liisa Valonen. 



perjantai 19. heinäkuuta 2013

Pallogrilli. Munkkisaaren tapa grillata.


Kaikille on varmaan jo valjennut, ettei meillä ole omaa pihaa. Munkkisaaressa harvemmin kellään on...

Mutta.Grillata voi silti. Rakas Baby Luciver pallogrillimme palvelee sekä talon asvalttipihalla että Koffin puistossa. Rakastan pientä grilliämme, jolla omat herkkumme valmistuvat. Niinpä kirjoitin aiheesta jutun ja kasan reseptejä. (Näitä on puuhattu grillissä Mikan ja Nellan kera). Nam.

Täältä löytyy koko juttu: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/246177-viikon-vinkki-nain-teet-pallogrillissa-koko-aterian

Perjantain kunniaksi pallogrilliherkkujen seuraksi, tietysti, olutta. Brooklyn American Ale tai ikisuosikkini Koff. 

Hiphei perjantai!r

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Jädeä Kontulasta


Näitä syö nyt useat. Minä myös.

http://aromilehti.fi/blogi/2013/07/suomen-benjerry´s-ita-helsingista/

(Kuvaa en nyt sitten saanut tähän Budapest-Balatonjunasta käsin. Ei ihan riitä Unkarinjunan wifi....)

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Roskilde. 2013.


Viime viikonloppuna.




Perjantaista sunnutaihin. Festareilla, jossa palkallisena voimana on vaan noin 30 henkeä. Koko muuta hommaa pyärittää 300 vapaaehtoista. Jotka tietysti saa liput festareille. Ei huono homma.



 
Hauskassa seurassa.




Hyvässä säässä.  Ei paljon tarvinnut kumisaappaita tänä vuonna. Tennarit riitti.




Kivojen kaljamyyjien kanssa.




Übercoolien tanskalaisten kanssa. Nohuhhuh.




Syömässä. Koko ajan. Festareille pääse myymään ruokaan JOS  kolmasosa raaka-aineista on luomua, aina on kasvisvaihtoehto ja ruoka on halpaa. Ainiin, ruuan täytyy olla myös hyvää.. Ja se oli. 





Juotiin me vähän. Luomudrikkejä. Joista luvattiin vaan luomukankkunen. Se tulikin. 


 

Olihan siellä vaatteitakin myytävänä. Uusia ja käytettyjä. Paljon erilaisia. Kivoja.




Haluttavia kuteita riitti tanskalaisten päälläkin. Ja asusteena.




Festareilla kuraantuneita vaatteita pystyi myös kierrättämään. HM:n pisteellä: Tuo vaate, saat uuden, paremman, tuunatun vaatteen. Kun olisin edeltä tiennyt, olisin vanhoilla räteillä varustautunutkin.





Roskilden maineen tuntien, tietysti siellä oli myös tiedostavaa paneelia. Tietysti.  En kyllä kauaa jaksanut kuunnella.




Miten tyylikkäitä festarivieraita. Matsaavat vaatteet ja samanlaiset kassit. Eikestä. Siinä sitten vaan hengaillaan pissametsän puihin sidottuja pisuaareja edessä.





Kaikenlaista jengiä paikalla pyöri.





Kaikenlaista kasvisruokaa. Söin ainakin intialaista, meksikolaista, hampurilaista, pizzaa, luomupirtelöä, porkkanakakkua ja suklaakeksejä. Muutakin. Muistaisi vaan mitä.




Hassuja tanskalaisia riitti. 




Festarin omat Converset. Meidän jengistä seitsemälle päätyi jalkaan. Tässä mallina Timo hyvin mallaa. 






Parhaita oli ihmiset. Niin kuin kaunis Eevis.




Ja muut matkakumppaninit. 

Ihmeellistä, miten oppii uusista ja vanhoista tuttavuuksista kun heidän kanssaan matkustaa yhdessä. Yhdessä matkustaminen ja kokeminen tuo mukanaan tietyn tuttuuden, jossa asioita on helppo jakaa. 

Nytkin sain tietää niin paljon uutta mukani olleista; oli yksi joka on ollut ruumishuoneella töissä, toinen joka on syntymästään lähtien ollut kasvissyöjä, kolmas joka on ollut DJ:nä nuoruuteni kantadisessä. Oli lavastajan opissa olutta, saamen kieltä osaavaa, kauhea kankkunen-siltä partaiselta kaverilta näyttävää ja hitsaajaksi aikovaa. Ihanaa tutustua kaikkiin!





Paljon, paljon ihmisiä. 




Ja tietysti bändit. Omat suosikit tällä kertaa Of Monster and Men jota päästiin katsomaan lavan taakse, vanha itkurock-suosikkini The Natrional, uusi tuttavuus De Sorte Skole. Oli siellä muutama muukin, jotka näkyy TUOLTA.

Tätä kaikkea oli Roskilde tänä vuonna. Kiitos. Ihankaikille. Varsinkin Riikalle.

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Taas mennään.


Tanska ja Roskilde. Here I come.
















Tätä viime vuonna. Lisää TÄÄLTÄ.

Mitähän tänä vuonna?




tiistai 2. heinäkuuta 2013

Salaatti grillijuustolla&hunajamayolla

Arlan Grillijuusto oli uusi tuttavuus. Mietittiin mitä siitä tehtäsiin?

Tehtävä ei ollut vaikea. Kesäsalaatti siitä tuli.




Kasa salaattia (mielellään erilaisia), grillijuustoa paketti viipaleina. Kastikkeeseen majoneesia, hunajaa, suolaa, loraus makeaa omenasiideriä, pippuria, sitruunamehua. Kaikkea maun mukaan.

Sekoita kastike ja jätä viileään maustumaan. Pese ja revi salaatit. Paista kuumalla pannulla grillijuusto-viipaleet tai grillaa. Sitten vain juusto salaattipedin päälle ja hunajamajoneesia kaiken päälle. Jos paikalta löytyy melonia/mansikkaa/persikkaa, niin lisää salaattiin, minä söin mansikat vahingossa ennen salaattia.

Ps 1. Juuston sain entiseltäni kollegaltani Jussilta, kiitos Jussi. Sieltä tuli myös ihania Castellon juustoja, jotka ovat oivia oluen kanssa illanviettoihin ja maisteluun.
Ps. 2. Muista juustoista laitetaan lisää syksymmällä kun pimeät illat ja oluiden ja juustojen yhteisaika alkaa.

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Nyt hullutellaan; Brokkolibasilika-smoothie!


Nyt on päästy smoothie-hullutuksen huipulle.Brokkolismoothie. Huhhuh.



1/3 pussia pakastebrokkolia, 1 omena, kourallinen mantelia, kourallinen tuoretta basilikaa, 1 dl luonnonjugurttia, loraus maitoa, ja jos haluaa, niin vähän luomuhunajaa.

Sursur.

Tosi terveellisen makuista. Ei kuitenkaan huonoa.

Tehdään toisenkin kerran.